Nieuws - 27 juni: prikactie onderwijs

Op dinsdag 27 juni gaat het primair onderwijs in Nederland actie voeren voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. De basisscholen zullen daarom een uur later opengaan dan normaal. Ook onze vereniging sluit zich bij deze actie aan. De lessen beginnen om 09.30 uur. Ouders die geen opvang kunnen regelen tot die tijd, kunnen contact opnemen met de schooldirectie.

Waarom deze actie?

Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen op eisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar. 

Het is de bedoeling dat op 27 juni per school één ouder en één leerkracht afreist naar Den Haag om daar een petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen!

 

 

Geplaatst op: 26 Juni 2017

terug