Nieuws - Slimme handen in de klas

Op scholen lopen ‘denkers en doeners’ rond. Voor de denkers onder onze leerlingen bestaat al lesaanbod in de vorm van de Plusklas en de Talintklas. Dit schooljaar zijn wij samen met CSG Liudger in Burgum gestart met een klas voor de doeners; de ‘Slimme Handen Klas’.

Deze klas is speciaal bedoeld voor leerlingen die vooral veel leren door te doen. In het technieklokaal van CSG Liudger werken zij iedere week een dagdeel aan verschillende onderwerpen door onderzoekend- en ontdekkend te leren. Er is met name aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden en kennis in- en met techniek. Dit schooljaar gaan de leerlingen aan de slag met de 3D printer, tandwielen en elektronica.

Wij willen op onze scholen zoveel mogelijk aansluiten bij wat leerlingen nodig hebben in hun ontwikkeling.Dat is gepersonaliseerd leren en dat betekent niet alleen dat kinderen leren op eigen niveau, maar ook dat wij willen werken aan hun talenten en interesses. Daarbij aansluiten maakt dat zij gemotiveerd raken. Daarbij is er ruimte voor ontdekken, experimenteren en ondernemen. Maar niet alle faciliteiten zijn op alle scholen aanwezig. Doordat wij dat nu samen regelen met CSG Liudger is er veel mogelijk. Elke week gaat een groep kinderen een middag in de week aan de slag in een technieklokaal van CSG Liudger onder begeleiding van vakdocent Robert Verlaak.

Er zijn inmiddels drie lessen geweest en de leerlingen zijn erg enthousiast. Ze vinden het vooral erg leuk dat ze met meer en ander gereedschap kunnen werken dan op hun eigen school.

 

 

Geplaatst op: 03 Oktober 2017

terug