Nieuws - donderdag stakingsdag

Komende donderdag, 5 oktober, gaan onze leerkrachten staken. Alle scholen van onze stichting zijn die dag gesloten. De leerkrachten willen dat er in het regeerakkoord ruimte wordt gemaakt voor een beter salaris en minder werkdruk.

Sluiting van een school in verband met staking is overmacht. Het is niet toegestaan om uitzendkrachten in te huren om personeel te vervangen. Dit ondermijnt het recht op staken. Als er te weinig leraren zijn om les te geven, dan is het toegestaan de scholen dicht te houden. Scholen verzoeken de ouders dan ook zelf de opvang van de kinderen gedurende de staking te regelen.

Een staking in het basisonderwijs is uniek, maar het water staat onze leerkrachten aan de lippen. De schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en dan is het belangrijk goede, gemotiveerde leraren te hebben en te houden.

Wij hopen op uw begrip en uw steun voor onze leerkrachten. Zij doen elke dag weer hun uiterste best om onze kinderen goed onderwijs te kunnen bieden.

 

Geplaatst op: 03 Oktober 2017

terug