Nieuws - De Next Level studiedag; doorzetten en koers houden!

Op 24 september kwamen ruim 130 leerkrachten van de vier deelnemende schoolbesturen naar de studiedag van Next Level School. Een dag van kennismaking, inspiratie en kennisverrijking. De plannen over de school van de toekomst zijn nu klaar en krijgen steeds meer vorm in de praktijk. Nu is het voor de scholen en de teams zaak om door te zetten, te versnellen en koers te houden. Daar is lef voor nodig!

Gert-Jan Poortman gaf de aftrap met een boeiend verhaal over zijn professionele carrière als zeezeiler bij de Volvo Ocean Race. Boeiend om te horen en te zien hoe hij heeft moeten vechten om zover te komen en voor welke uitdagingen een zeezeilend team komt te staan tijdens een race om de wereld. Ook voor onderwijsteams zijn daar goede lessen uit te trekken:

  • Laat je een flinke uitdaging liggen, of pak je hem op, met de kans dat je er nog iets beters van maakt?
  • Als je je in een team thuis voelt en je een gevoel van meerwaarde hebt, dan ben je meer gemotiveerd en is er meer kans dat doelen bereikt worden.
  • Als je als team investeert in elkaars motivatie, dan is de sky de limit.
  • Maak gebruik van de verschillende competenties, dat levert dynamiek op in de communicatie en maakt de kans op succes veel groter.
  • Teamwork begint bij jezelf: doe eerst je eigen werk goed, begin niet bij de ander.

Goed samenwerken is: investeren in elkaar, communicatie, motivatie, respect,  doorzettingsvermogen en de wil om een succes te behalen.  

De ochtend werd voortgezet met de College Tour, onder leiding van Roelof Louwsma, journalist bij Omrôp Fryslan. De vier bestuurders van Palludara, PCBO Tytsjerksteradiel, OPO Furore en Basionderwijs Terschelling werden stevig aan de tand gevoeld over de meerwaarde van Next Level binnen hun organisatie. 

Wat levert Next Level op?

  • Enthousiasme in de teams en goede ideeën. Innovatie voort voortgezet mede dank zij Next Level. Onderwijs wordt vanaf de werkvloer ingericht. Belangrijk, het gevoel:  ‘het onderwijs is van mij’.
  • Medewerkers hebben (weer) plezier in hun werk, het eigenaarschap neemt toe en ook het geloof in zichzelf groeit.

Naast de opbrengsten binnen Next Level zijn er ook zaken die meer tijd nodig hebben om tot ontwikkeling te komen, zoals duurzaamheid op het gebied van personeel en milieu. Er zijn al wel stappen in gemaakt, maar er is meer mogelijk.

Tip: Bij onderwijsvernieuwingen: zorg dat je de basisprincipes van het onderwijs niet vergeet en bewaak dat kinderen goed blijven leren.  

Na de lunch konden de deelnemers aanschuiven bij inspirerende workshops: digitaal portfolio, kindgesprekken, Kunst en cultuur, Meer doen met euro’s, veranderdynamiek in de klas en de duurzame school.

Kortom: een inspirerende , leerzame dag met veel tijd voor ontmoeten en kennis delen. Laten we elkaar vooral op deze manier blijven opzoeken, zodat we in gezamenlijkheid het onderwijs verder brengen. Het is immers voor de toekomst van onze kinderen!

 

Geplaatst op: 27 September 2018

terug