Nieuws - Staking gaat door, scholen woensdag gesloten

De staking in het onderwijs op woensdag 6 november gaat toch door. De bonden hadden in eerste instantie de staking afgeblazen omdat er afgelopen vrijdag een akkoord was bereikt, maar roepen hun leden nu toch weer op om aanstaande woensdag te staken. Dat betekent dat, overeenkomstig eerdere berichtgeving, onze scholen op 6 november gesloten zijn. 

Het kabinet maakte vrijdag bekend 460 miljoen euro extra vrij te maken voor het onderwijs. De AOB (de grootste vakbond voor onderwijs) ging daarmee akkoord en trok het plan om te gaan staken in, maar draait die beslissing nu weer terug. Het grootste deel van het toegezegde bedrag is namelijk eenmalig en biedt geen structurele oplossing voor de salarissen, de werkdruk en het lerarentekort. Andere vakbonden, waaronder de CNV, hebben zich inmiddels aangesloten bij dit standpunt.

De vakbonden blijven dus bij de eis dat het kabinet (structureel) geld vrijmaakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. Daarnaast blijven wij als organisatie ons sterk maken voor de salarissen van directeuren en alle OOP-ers die niet in de onderhandelingen zijn meegenomen.

 

Geplaatst op: 04 November 2019

terug